Consultatie
Tijdens een behandeling is het niet altijd mogelijkheid om onze telefoon te beantwoorden.

Wanneer u uw boodschap achterlaat, contacteren wij u spoedig terug.

Mogen wij u vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van onderstaande knop om uw nieuwe afspraak in te plannen?

MAAK EEN AFSPRAAK IN BOOM
MAAK EEN AFSPRAAK IN LONDERZEEL
Contactgegevens
Osteopathie Stefan Hermans

Antwerpsestraat 124
2850 Boom

Blauwenhoek 106
1840 Londerzeel

tel: 03/459 90 06 / 0472/89 55 10

info@osteopathiehermans.be
Facebook
Osteopathie en sport
Sportletsels komen steeds meer voor omdat steeds meer mensen beginnen te sporten. Maar ook omdat de intensiteit en competitiviteit verhoogt. Er zijn ook meer sportieve uitdagingen die georganiseerd worden, denk maar voor lopers aan 10 miles, halve marathon, city trails, enz..., wielertoerisme met georganiseerde omlopen en ook op sportclubniveau worden steeds hogere eisen gesteld om zo goed mogelijk te presteren in de competitie en op diverse kampioenschappen.

Osteopathie kan sporters begeleiden in het voorkomen en indien nodig verhelpen van problemen.

Een osteopaat gespecialiseerd in sport gaat nauwkeurig de bewegingen analyseren die voor de specifieke sport van belang zijn. Vanuit deze noodzakelijke bewegingen kan hij afleiden welke krachten een letsel zouden kunnen uitlokken en gaat dat proberen te voorkomen door de sporter mechanisch in optimale conditie te brengen, hem oefeningen aanraden die zijn algemene lichaamsstabiliteit verbeteren (core stability) en eventueel hulpmiddelen aanraden om overbelasting te voorkomen. Bvb. dynamische steunzool (podoloog), aanpassingen aan schoeisel, fiets, ....

Bij sporters is de fysieke conditie zeer belangrijk dus is voeding, rust en de mentale spirit (motivatie) niet te onderschatten.

Het gaat er dus weer over dat de belasting (sporten zelf, de externe mechanische factoren, stress, ...) in evenwicht moet zijn met de belastbaarheid. (fysieke en mentale gezondheid).