Consultatie
Tijdens een behandeling is het niet altijd mogelijkheid om onze telefoon te beantwoorden.

Wanneer u uw boodschap achterlaat, contacteren wij u spoedig terug.

Mogen wij u vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van onderstaande knop om uw nieuwe afspraak in te plannen?

MAAK EEN AFSPRAAK IN BOOM
MAAK EEN AFSPRAAK IN LONDERZEEL
Contactgegevens
Osteopathie Stefan Hermans

Antwerpsestraat 124
2850 Boom

Blauwenhoek 106
1840 Londerzeel

tel: 03/459 90 06 / 0472/89 55 10

info@osteopathiehermans.be
Facebook
Osteopathie in combinatie met klassieke geneeskunde

De osteopaat vervangt in geen geval de raadpleging van een arts of specialist in geval van ziekte.


De osteopaat laat de baby toe zich in een zo goed mogelijke situatie te bevinden om een optimale gezondheid te verkrijgen of behouden.


De osteopatische behandeling zal de genezende en verdedigende mechanismen van de zuigeling in werking stellen. Zij is dus complementair aan de geneeskunde en de door hen eventueel ingestelde behandeling.


De osteopathie is een behandeling van de zuigeling die een verlies in evenwicht van de gezondheid vertoont en de diverse medische disciplines.De behandeling is dus niet vervangend maar aanvullend.


Er zijn naast de reversibele functionele problemen die osteopatisch kunnen behandeld worden, vele organische problemen en constitutionele anomalieën of infectieziekten die onder het strikt medische domein vallen.


Een ideaal en streefdoel zou dus moeten zijn dat elke baby die geboren wordt in de eerste weken van zijn leven een osteopatisch onderzoek zou ondergaan, waarbij problemen (hoe klein of hoe groot dan ook) opgespoord en behandeld zouden kunnen worden.


Het spreekt voor zich dat in deze eerste weken de structuren die bij deze baby's nog zeer week en flexibel zijn, ook gemakkelijker behandelbaar zijn in vergelijking met een baby van enkele maanden waarbij alle structuren in volle verbening zijn.